
Cum participi?
Completezi formularul de înscriere până la 31 martie 2023 (Arhitectură, Grafică, Fotografie, Graffiti, Pictură și Imagine Digitală, Eseu)
Trimiți fizic lucrarea între 24 aprilie-05 mai 2023.
Anumite secțiuni au etapă de preselecție între 19-21 mai 2023.
Succes!
Etapa de preselecție online
Participanții la concurs pentru toate secțiunile vor trimite fotografii ale lucrărilor în format digital până la data de 31 martie 2023. Acestea vor fi jurizate între 19 și 21 aprilie 2023. Doar lucrările declarate admise la etapa de preselecție vor fi trimise și în format fizic prin curier pe adresa liceului între 24 aprilie – 05 mai 2023.
Tema concursului
Secțiuni
Compozițiile primite în concurs se vor prezenta pe format A2 – 50/70 cm sau A3 (pentru grupa de vârstă gimnaziu) și vor reprezenta o imagine sau o grupare de imagini sugestive pentru ideea de oraș al viitorului în arhitectură. Tehnica de redactare va fi la alegere, se va folosi toata gama cromatica (creion grafit, tuș, colaj, laviu, tehnici mixte).
Se primesc fotografii alb-negru și color, dimensiunea A4, pe adresa liceului, adaptate temei concursului Orașul viitorului. Nu se admit printuri.
Se vor realiza compoziții grafice libere sau proiecte de afiș cu tema Orașul viitorului pe hârtie A2 (liceu) sau A3 (gimnaziu). Tehnica folosită este la alegere.
Compoziții libere cu tema Orașul viitorului pe hârtie sau canvas A2 (liceu) sau A3 (gimnaziu). Tehnica folosită este la alegere.
Include proiecte compoziționale de tip graffiti pe format A2, dispuse orizontal. Tehnica este la alegere.
Se propune realizarea unui afiș în programe de prelucrare digitală a imaginii, cu următoarele coordonate: format A3, rezoluție 300 DPI, care să fie reprezentativ pentru tema concursului Orașul viitorului. Imaginile vor fi compoziții plastice originale.
Proba constă într-un eseu liber de minim 300 de cuvinte cu o realizare care valorifică aspecte ale arhitecturii, organizării spațiului sau culturii urbane. Elevii îşi pot ilustra eseul cu schițe grafice realizate în creion de ei înșiși sau pot face trimitere la diferite clădiri reprezentative pentru Spațiul Fluid.
Ediția 2023
Spațiul Fluid
JURIU
Prof. Dr. Arh. Marian MOICEANU – președinte juriu
Drd. arh. Horia DINULESCU
Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București
Conf. Dr. Arh. Horia Moldovan
Conf. Univ. Dr. Carmen Apetrei
Conf. Univ. Dr. Victor Velculescu
Arh. Emil IVĂNESCU
Monica AMUZA
Lector Univ. Dr. Arh. Vera MARIN
ECHIPA
Prof. Conon Cornelia
Prof. Cane Marilena
Prof. Ungureanu Alina, Prof. Hazencop Daniela
Toader Ana-Maria
Inf. Vasile Roxana
Prof. Alexandru Ioana, Prof. Ionescu Bogdan, Prof. Coltofean Mihai
Prof. Enache Andreea
Monica Amuza
SPAȚIUL FLUID
A VI-a ediție a Concursului Național de Arhitectură I.N.Socolescu este în curs de desfășurare.
Ai deja o idee? Te poți înscrie la concurs până pe 3 martie 2023.